Randolph Algera

Adresgegevens:    

Randolph Algera - Art-Decor,

Woudsterweg 4,

8448 HA Heerenveen.

tel.: 0513-689992

fax: 0513-689761

mobiel: 06 533 788 51

E: info@art-decor.nl

W: www.art-decor.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Randolph Algera - Art-Decor

 

Schilderijen - Decoratie - Restauratie


In 1991 studeerde Randolph af als meester schilder en startte in 1994 zijn eigen decoratie– en restauratiebedrijf. Op het gebied van restauratie heeft dit geresulteerd in het winnen van o.a. een eervolle vermelding van de nationale schildersprijs voor de restauratie van een kerk in Overijssel en nationale prijzen voor de imitatie van hout en marmer.
Door de loop van de jaren heeft hij zowel veel theoretische als praktische ervaring opgedaan in Nederland maar ook in het buitenland. Bijscholing, kennisuitwisseling en werkervaring opdoen zijn belangrijke onderdelen om de kwaliteit van de bedrijfsactiviteiten verder te ontwikkelen en te handhaven.

Sinds 1998 heeft hij zich verder gespecialiseerd in het maken van schilderijen op doek d.m.v. van het volgen van lessen in binnen en buitenland. In 2010 is Randolph gestart met de 5 jarige Master opleiding aan de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst te Groningen. Door kunstkenners wordt hij vaak als kunstschilder tot de ‘Noordelijke Realisten’ beschouwd. Zijn werk wordt veelal ook gezien als magisch realistisch, soms neigend naar het abstracte.

Het bedrijf Art-Decor runt Randolph al meer dan 20 jaren.
Het werkterrein van Art-Decor is breed en gevarieerd: klein- en grootschalige projecten zowel in Nederland, Europa als in Amerika.

World Art Traditions [W.A.T.- groep]

Om de kwaliteit en de continuïteit van het artistieke niveau te handhaven heeft Randolph Algera samen met een gerenommeerde buitenlandse collega Evan Wilson uit de Verenigde Staten de W.A.T.-groep opgericht. Bij deze groep zijn een aantal internationaal getalenteerde artiesten aangesloten met verschillende achtergronden en specialismen op het gebied van restauratie, muurschilderingen en Trompe l’oeil. Zij hebben hun krachten gebundeld om grotere projecten over de hele wereld te kunnen uitvoeren.
Hun werk is te zien van Los Angeles tot Oslo, van Tokyo tot New York. Ook in Nederland werden onder leiding van Randolph projecten door deze groep verzorgd zoals de restauraties van de Neo-Gotische Lambertusbasiliek te Hengelo(O), de Pancratiuskerk te Geesteren, de St.Joriskerk te Oosterbierum, maar ook diverse decoratieve projecten op luxe jachten. Nieuwe polychromie en kunstuitingen werden o.l.v. en naar ontwerp van Art-Decor ook aangebracht in de R.K. St.Clemenskerk te Steenwijk en de R.K. M.O.O. kerk te Zenderen. Dit laatste project wordt in juli 2010 afgerond.