Fons Vos

Adresgegevens:

A. M. Vos,

T. van Starkenborghweg 10,

9954TS Tinallinge.

Dit dorpje ligt tussen Baflo en Onderdendam (gemeente Winsum)

tel.: 0595 42 46 16

E: foxboxes@gmail.com

W: www.houtbewerkervos.nl

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Groninger Houtbewerker Fons Vos - Restauratie, reparatie, nieuwe meubels

De bedrijfsnaam -Groninger Houtbewerker Vos- zegt het al: ik werk alleen met hout en dat doe ik al van jongs af aan.

Mijn houtzolder ligt vol, o.a. met hout uit Suriname (waar ik drie jaar gewoond heb) en met echt oud hout (eiken) voor restauraties. Dat laatste gebruik ik om zwaar aangetaste of ontbrekende delen (afgezaagde poten) te vervangen.

Hoog in het vaandel staat het weer goed bruikbaar maken van het meubel. Een lade bijvoorbeeld moet weer lekker kunnen lopen. Ik ben goed in het bedenken van creatieve oplossingen. Een autodidact zou men mij kunnen noemen, maar een vakdiploma heb ik ook! Verder werk ik heel breed. Ook dat door houtworm aangetaste vuren kastje van oma met beschadigde lak van een geïmiteerde luxe houtsoort (“houten”) herstel ik weer in oude glorie. Daarnaast repareer ik ook niet-antieke stoelen, tafels enz. Veelal hebben zij ook een emotionele waarde voor de klant!

Houtdraaien behoort tot de mogelijkheden. Die techniek gebruik ik ook voor mijn meer artistieke creaties; sierstaffen en toverstokken en kistjes (die “kistjes van de vos“ vormen mijn e-mailadres!). Daar gebruik ik bijzondere inlandse houtsoorten voor, maar ook houtsoorten uit verre landen.

Kort gezegd: ik ben gek op hout, maar ook op bomen, waarover ik een gedegen kennis heb.

Tuinbank vóór volledige restauratie

Tuinbank ná volledige restauratie

Mahonie buffetkast

Detail van nieuw gemaakte lijst