Gerth Berndt

Adresgegevens:

Smederij Berndt,

Sellingerstraat 21,

9561 TA Ter Apel.                 

Tel.:0655828566

E: info@smederijberndt.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gerth Berndt - Ambachtelijke smeedwerk, restauraties en bijzondere constructies

Smederij Berndt is een ambachtelijke smederij waar dagelijks met vuur, aambeeld en hamer gewerkt wordt. Er is veel ruimte voor eigen ideeën en door het karakter van smeedwerk is ieder stuk uniek. Op maat gemaakt in de breedste zin van het woord is het antwoord op uw vraag. We combineren jaren ervaring met nieuwe uitdagingen. Door de kruisbestuiving van traditionele bewerkingen met moderne computergestuurde technieken zijn we in staat unieke producten te realiseren. We kunnen metaal vormgeven door het te smeden, maar we passen ook moderne methoden toe zoals plasmasnijden.

Restauratie van smeedwerk vergt veel kennis van oude smeedtechnieken en vraagt om materiaalkennis. Soms is restaureren niet meer mogelijk en zal er een nieuw stuk gemaakt moeten worden, passend bij- of in het originele stuk. Het is dan van belang dat dit op dezelfde manier gebeurt als waarop de smid het ooit gesmeed heeft. Smederij Berndt heeft veel ervaring in restauratie van smeedwerk aan monumenten zoals molens, kerken en boerderijen. Vaak heb je hierbij te maken met authentiek smeedwerk van hang- en sluitwerk, gevelletters, windwijzers en muurankers. Maar ook smeedijzeren hekken en poorten, worden allemaal gerestaureerd volgens de oude regels van de kunst.