Lut Gielen

Adresgegevens:

L. Gielen - Restauratie- en Decoratieschilder,

Oude Rijksweg 20,

9798 PB Garmerwolde,

tel.: 050 311 84 90

mobiel: 06 21 43 57 07

E: lut@lutgielen.nl

E: www.lutgielen.nl

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lut Gielen - Restauratie- en Decoratieschilder.

Lut Gielen houdt zich bezig met ambachtelijk schilderwerk. Zij restaureert en reconstrueert beschadigde dan wel overschilderde, historische schilderingen in huizen, monumentale panden, boerderijen en kerken. Ook brengt ze traditionele dan wel vrije decoratieve schilderingen opnieuw aan op lambriseringen, bedsteewanden, vloeren, plafonds, deuren, objecten, meubels. Ambachtelijk decoratieschilderen wil zeggen dat alle bravouretechnieken worden uitgevoerd met traditionele materialen en zelfgemaakte verven op basis van pigmenten, lijnolie, schellak, bier. Het terugbrengen in de oorspronkelijke of oude staat van een interieur, meubels of voorwerpen kan dan ook alleen dankzij de onmisbare kennis en kunde van de decoratieschilder. Oude, ambachtelijke technieken zijn bijvoorbeeld hout- en marmerschilderen, steenimitatie, patineren, het aanbrengen van trompe l'oeil, alle soorten van verguldwerk, letterschilderen. In haar atelier geeft Lut ook workshops voor individuele leerlingen en kleine groepen. Deze worden overdag of in het weekend ingepland.

Opdrachtgevers: Particulieren,restaurateurs, bedrijven, architecten, horecaondernemingen, decorbouwers en vormgevers

Specialiteit: Marmer- en houtschilderingen, metaal- en steenimitatie, imitatie van mineralen en halfedelstenen, schildpad, ivoor en parelmoer, polimentvergulden, mixtionvergulden, bronzeren, patineren, oxidatietechnieken, craqueleren, sjabloneren, sponzen, veegtechnieken, glas in lood schilderingen, lijstwerk in trompe l'oeil, letterschilderingen.

Plafond restauratie

Bedkast (detail)

Verguld stucwerk

Orgel van de kerk te Dorkwerd

Kerk te Dorkwerd

Centrum Oosterpoort

Jachtwagen Ludwig II

Tafel (detail)

Atelier