Veldman en Veltman

Adresgegevens:

Veldman en Veltman restauratie- en decoratieschilders,

Hoofdweg 107,

9484 TA Oudemolen.

tel.: 0592 23 18 82 / 050 403 13 65

Karin Veldman 06 - 46617210

Jantina Veltman 06 - 49 82 06 29

E: info@veldmanenveltman.nl

W: www.veldmanenveltman.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Veldman en Veltman - Restauratie- en Decoratieschilders

In 1996 hebben wij, Karin Veldman en Jantina Veltman, onze creatieve en ambachtelijke krachten gebundeld, en zijn ons bedrijf gestart onder de naam Veldman & Veltman decoratieschilders.

In de loop van de daarop volgende jaren is ons werkgebied steeds verder verschoven. Waar wij begonnen zijn met hoofdzakelijk decoratieschilderwerk, bestaat het leeuwendeel van onze huidige werkzaamheden uit restauratieschilderwerk. Met ons tienjarig bestaan eind 2006 zijn wij dan ook overgestapt op een passender bedrijfsnaam: Veldman en Veltman restauratie- en decoratieschilders.

Ons bedrijf is gevestigd in Oudemolen (noord drenthe), en heeft een werkplaats in de stad Groningen.

Wij werken zowel op de particuliere als de zakelijke markt en hebben door de jaren heen een stevig netwerk opgebouwd van opdrachtgevers en samenwerkingscontacten uit diverse disciplines.

Ieder project, groot of klein, verdient hierbij een gedegen voorbereiding en wordt met maximale aandacht en vakmanschap uitgevoerd. Het leveren van kwaliteit en een goede samenwerking en communicatie met de opdrachtgever zijn aspecten die wij in ons werk heel belangrijk vinden. Naast de uitvoering van restauratieschilderwerk kunt u ons ook inschakelen voor kleurhistorisch onderzoek.

Jantina Veltman volgde haar opleiding aan het "Hoger Instituut voor decoratie en restauratie Meylemans" in België.

Karin Veldman leerde het vak in Nederland van oudere schilders die het specialisme nog beheersen en overdragen aan de jongere generatie.

Om onze vakkennis uit te breiden hebben wij in de afgelopen jaren diverse cursussen gevolgd (onder andere bij het NRC -Nederlands Restauratie Centrum-), op het gebied van kleurhistorisch onderzoek, herkennen van bouwstijlen, trompe 'l oeil, en archiefonderzoek.

Specialiteit (Restauratie van) marmer- en houtimitaties, polychromie, kleurhistorisch onderzoek, verguldwerk.