Jan Zijlstra

Adresgegevens:

J.J. Zijlstra Westerhaven 10-a

9718 AV Groningen

tel.: 050 318 19 04

fax: 050 318 19 04

mobiel: 06 29 00 14 32

E: jjzijlstra@ziggo.nl

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jan Zijlstra - Restauratieatelier RestauL'art

Restauratie van Schilderij/Spiegellijsten, Verguldwerk, Papierstuc (papiermaché)plafonds

RestauL`art is gespecialiseerd in het vergulden en de restauratie van ornamentiek in het algemeen, zoals herstel en verguldwerk aan antieke schilderijlijsten en spiegels, maar ook gevelornamenten, plafondversieringen en sculpturen worden vakkundig hersteld of nagemaakt en afgewerkt.

Het oude ambacht van vergulden met bladgoud behoort tot de dagelijkse bezigheden bij de restauratie van oude spiegellijsten en schilderijlijsten, maar ook op polychromie objecten, antieke meubels of andere objecten in het interieur wordt verguldwerk toegepast.

Naast de verschillende technieken om bladgoud toe te passen beheerst RestauL`art ook de restauratie van paat (pate).

RestauL`art heeft een unieke kennis en ervaring op het gebied van herstel van papierstuc. Papierstuc is een materiaal van papier-maché of papier-collé, dat vooral aan het einde van de 19e eeuw veel werd toegepast in de binnenhuisarchitectuur, bijvoorbeeld voor het maken van rijk geornamenteerde plafonds.

Een van onze grotere projecten was de restauratie van de bijzondere papierstucplafonds in het NS station te Groningen, waarvoor we speciaal de oude technieken nieuw leven inbliezen.

Ten behoeve van de restauratie van beelden, gevelornamenten en sierwerk aan lijsten zorgt RestauL`art voor de uitvoering van maltechnisch werk. Het maken van mallen wordt ook dikwijls uitgevoerd voor kunstenaars en interieurarchitecten, om replica`s te maken van wasmodellen of sierobjecten.

Alle door ons uitgevoerde restauraties geschieden steeds in nauw overleg met de opdrachtgevers en gaan vergezeld van een restauratierapport, waarin verantwoording wordt afgelegd van gebruikte materialen en methodes.

Tot onze opdrachtgevers mogen wij inmiddels rekenen de gemeente Groningen, het Groninger Museum, museum de Menkemaborg, museum de Mensingeborg, nationaal Rijtuigmuseum Nienoord, de Nederlandse Spoorwegen BV, het Scheepvaartmuseum, en een groot aantal particulieren.

Neemt vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Specialiteit: Verguldwerk, Restauratie van schilderijlijsten, Papierstuc ornamenten en plafonds, Maltechnisch werk, Restauratie en vervaardiging van ornamenten en beelden.